Messi neemt medaille niet aan: 'ik wil geen deel uitmaken van corruptie'

Messi neemt medaille niet aan: 'ik wil geen deel uitmaken van corruptie'

7 juli 2019, 08:52

Messi beschuldigt de Copa America van corruptie, dit heeft hij in een interview na de wedstrijd gezegd. Volgens Messi is de Copa America opgezet in en voor Brazilië en doen scheidsrechters er dan ook alles aan om dat land met de beker te laten staan. Messi denkt ook dat het de reden is waarom hij een rode kaart kreeg in de wedstrijd.

De Argentijn kreeg het vlak voor rust aan de stok met de Chileen Medel en na een licht opstootje kregen beide spelers rood. Messi besloot daarom na afloop van de wedstrijd niet op de uitreiking te verschijnen.

'Deze Copa is opgezet voor Brazilië. Ik heb de bronze medaille niet aangenomen, omdat ik geen deel wil uitmaken van corruptie. Ik vertrek rustig met opgeheven hoofd en ik ben trots op het team dat alles heeft gegeven. Ik denk ook dat ik een rode kaart kreeg om de reden die ik net heb gegeven,' aldus Messi tegen de pers na afloop.

Eerder klaagde de Argentijnse bond het toernooi aan en kwam er een protestbrief richting de scheidsrechters. In de halve finale tegen Brazilië werden de Argentijnen namelijk op een dubieuze manier uitgeschakeld. Er waren twee duidelijke penalty momenten in het voordeel van Argentinië, maar de scheidsrechter weigerde om de VAR in te zetten. Uiteindelijk won Brazilië met 2-0, maar de VAR-momenten leidde tot veel woede en frustratie bij Argentinië. 'Brazilië controleert alles,' foeterde Messi na afloop.

Embedded content: https://twitter.com/TV_Publica/status/1147592739153838080?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fveronicainside.nl%2Fnieuws%2Fwow-messi-krijgt-zijn-tweede-rode-kaart-in-carriere-na-opstootje

Deel dit artikel