Legendarische quotes: Johan Derksen over Mart Smeets

Legendarische quotes: Johan Derksen over Mart Smeets

11 januari 2019, 15:48

Mart Smeets is vandaag jarig (72) en dat vieren we met een paar legendarische quotes van Johan over de 'gelikte' presentator. Pak de popcorn er maar bij!

Quote 1 - Johan Derksen over Mart Smeets: “Mart Smeets is geen voetbalman, maar een gelikte presentator. Gasten moeten niet op enige spreektijd rekenen, want de gast van Mart is slechts een figurant. Mart stelt de vragen en geeft bij voorkeur ook het antwoord, Mart wil alle aandacht, want het is Marts show, Marts egotrip. Hij spreekt zijn kijkers toe alsof hij tegen een kleuterklas spreekt, maar ik zou hem niet willen missen. Er zit wél een persoonlijkheid en dat kun je niet van zijn meeste collega’s zeggen. Tom Egbers en Toine van Peperstraten vinden zichzelf wel sterren en hebben een prettige uitstraling, maar lijken me hulpeloos zonder autocue.”

Quote 2 - Johan Derksen over Mart Smeets: “Mart Smeets ervaar ik intussen als een warm bad. Heerlijk, hij moet me vooral toespreken alsof ik een kleuter ben. En hij bezit natuurlijk een surplus aan kennis over sport in het algemeen, wielrennen, muziek, Amerika, vrouwen, politiek; eigenlijk alles. Als hij dat maar blijft uitstralen, dan ben ik helemaal gelukkig. Lekker arrogant vanaf die troon in de studio het klootjesvolk als notoire domoren uitleggen wat iedereen ziet en waar ook iedereen een eigen mening over mag hebben.”

Quote 3 - Johan Derksen over Mart Smeets: "De echte Mart Smeets ken ik niet. Mart is één grote act. Mart speelt Mart Smeets en dat doet hij met verven echt geweldig. Het is een beetje over-acting, want hij spreekt ons toe vanaf zijn zetel alsof we allemaal kleuters zijn. Hij bepaalt of het een mooie sport is en dan moeten we het thuis een mooie sport vinden."

Deel dit artikel